Optimizacija spletnih strani

Dobra pozicija spletne strani na iskalnikih je za vsako spletno stran življenjskega pomena!

Optimizacija spletnih strani je proces, ki pomaga izboljšati pozicijo spletne strani na iskalnikih. S pravilnim izborom ključnih besed, z vsebinskimi in s tehničnimi popravki na spletni strani ter z gradnjo zunanjih povezav lahko pripeljemo spletno stran med prvih deset rezultatov iskanj na iskalnikih.

Zakaj je pomembna optimizacija spletnih strani in pozicija spletne strani na iskalnikih?

- Ker večina obiskovalcev (okrog 90%) pride do vaše spletne strani prek iskalnikov (Google, Najdi.si,..).
- 80% vseh klikov na iskalnikih se zgodi na prvi strani rezultatov iskanj.
- Če vaše spletne strani ni moč najti med prvimi tridesetimi zadetki, boste prek iskalnikov dobili na spletno stran le redke obiskovalce.
- Posledica slabe pozicije je, da izgubljate potencialne stranke in posledično tudi velike prihodke, saj vas je na svetovnem spletu zelo težko najti.

 
Kakšne koristi vam lahko prinese optimizacija spletnih strani?

- Optimizacija spletnih strani (Search Engine Optimization – SEO) je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri promociji vaše spletne strani, saj vam zagotavlja, da bo vaša spletna stran vidna na iskalnikih.
- Glavni namen optimizacije spletnih strani je boljše pozicioniranje na iskalnikih za vaše najbolj pomembne ključne besede. To posledično pomeni več obiskovalcev, več potencialnh strank in večjo verjetnost, da boste sklenili kakšen dodaten posel.
Optimizacija spletnih strani - napake?

Najpogostejše napake zaradi katerih spletne strani ne dosežejo željenih pozicij na iskalnikih so povezane z izborom ključnih besed, z uporabo uvodnih strani, meta oznak, JavaScript menijev, s predstavitvami, ki so narejene v Flashu, z vsebino spletnih strani, in še bi lahko naštevali. Napake, ki nastanejo pri izdelavi spletnih strani in ki lahko ključno vplivajo na pozicijo spletne strani na iskalnikih, lahko razvrstimo v tri sklope in sicer na vsebinske, tehnične in marketinške.

Ostali projekti

Paleta naših storitev